Pratite nas

POLITIKE

Ravnopravnost

Borit ćemo se za ravnopravnost naših građana unutar Europske unije; ne smijemo biti građani drugog reda. Europska unija su i Berlin, Pariz ili Madrid, ali i Obrovac i Slavonski Brod. Nužan je sveobuhvatni razvoj naših gradova i regija unutar EU. Borit ćemo se i za nultu toleranciju prema seksizmu, rasizmu, vjerskoj netrpeljivosti, LGBTIQ fobiji i svim oblicima diskriminacije.

Nastavit ćemo zahtijevati solidarnost jačih sa slabijima kako bismo poboljšali kvalitetu života u svim gradovima, ruralnim područjima i udaljenim regijama Europske unije, čime ćemo zaustaviti i odljev mozgova iz Hrvatske. Želimo da se u Hrvatskoj živi kao i u Njemačkoj ili drugim snažnim državama Europske unije; da imamo jednake plaće, mirovine i sigurnost kao i naši europski sugrađani.

Dodatno, smatramo da nema mjesta za predrasude u Europi. Moramo imati nultu toleranciju prema seksizmu, rasizmu, antisemitizmu, islamofobiji, LGBTIQ fobiji i svim oblicima diskriminacije, zbog čega ćemo se nastaviti zalagati za ravnopravnost svih građana Europske unije, posebno onih manjinskih grupa čija su politička i socijalna prava ugrožena.

Mi smo i stranka feminizma. Želimo osigurati da žene i djevojke mogu doseći svoj puni potencijal te da imaju kontrolu nad vlastitim životima i tijelima – sa slobodnim i potpunim pristupom njihovom seksualnom i reproduktivnom zdravlju i pravima. Smatramo da se borba za rodnu ravnopravnost mora  odražavati u svim politikama i proračunima Europske unije te želimo zaustaviti rodne razlike u plaći i mirovinskim pravima.

    © Socijaldemokratska partija Hrvatske