Pratite nas

POLITIKE sub

Za što se borimo

U Europskom parlamentu zalagat ćemo se za iduće:

1. RJEŠAVANJE STAMBENOG PITANJA

U zadnjih deset godina, cijene nekretnina u Hrvatskoj skočile su za 62 %, a naša djeca ostaju živjeti kod roditelja najdulje u EU – čak do 33. godine. Vrijeme je da zauzdamo ovu krizu stanovanja – ograničit ćemo cijene nekretnina i regulirati tržište te povećati ulaganja u održivo i socijalno stanovanje. Svako dijete mora imati pravo na adekvatan dom.

2. BOLJE PLAĆE I VEĆA ZAPOSLENOST

Jedan od 6 Europljana ne zarađuje dovoljno da može izdržati od prvog do prvog u mjesecu. U Hrvatskoj je situacija još i gora; svaki peti građanin živi na rubu siromaštva. Borit ćemo da se u Hrvatskoj živi kao u Njemačkoj; za veće plaće, povećanje zaposlenosti, kvalitetnije poslove i uvjete rada.

3. EFIKASNIJE ZDRAVSTVO

Hrvatska je na 2. mjestu po smrtnosti od karcinoma, imamo najvišu stopu pretilosti, a prema broju pušača smo na vrhu Europske unije. Sve ovo su pokazatelji alarmantne situacije u hrvatskom zdravstvu. Liječimo, umjesto da spriječimo. Kroz svoj rad u EU parlamentu, inzistirat ćemo na programima prevencija bolesti, kao i istraživanja te liječenja bolesti.

4. RAVNOPRAVNOST

Borit ćemo se za ravnopravnost naših građana unutar Europske unije; ne smijemo biti građani drugog reda. Europska unija su i Berlin, Pariz ili Madrid, ali i Obrovac i Slavonski Brod. Nužan je sveobuhvatni razvoj naših gradova i regija unutar EU. Borit ćemo se i za nultu toleranciju prema seksizmu, rasizmu, vjerskoj netrpeljivosti, LGBTIQ fobiji i svim oblicima diskriminacije.